Twitter Image

Laatste nieuws

Opening 3e Abel Tasman Struuntocht

Om 7.40 uur zal de voorzitter van de Stichting Promotie Lutjegast, de heer Piet Miedema, een korte openingstoespraak houden. Daarna zal hij samen met de heer George Huizing, consul van het Koninkrijk der Nederlanden in Tasmanie, de openingshandeling verrichten. Vervolgens start om 7.45 uur de eerste theatervoorstelling van deze dag, daarna vertrekt de eerste groep wandelaars.

Opbouw start-finish terrein

 Iedere dag plaatsen we een of meer foto's van de vorderingen op en rond het start- en finishterrein, zodat u kunt volgen wat er moet gebeuren om op zaterdag 17 september 4.000 wandelaars en hun supporters te ontvangen.
Van boven naar onder scrollend ziet u de vorderingen.

 vrijdag 9 september : Hier gaat het allemaal gebeuren op 17 september 2011
vrijdag-leegveld

vrijdag 9 september : Met 4.000 wandelaars heb je een extra brug nodig, met dank aan loonbedrijf Wierda v.o.f..
vrijdag1

zaterdag 10 september : Is het niet wat te vroeg om te waarschuwen voor wandelaars, de struuntocht is pas over een week! Of zou het voor de mensen zijn die nog gaan trainen?
zaterdag2

maandag 12 september : De hoofdsponsor Notebomers bouwgroep heeft zich al gemeld.
maandag

dinsdag 13 september : Met al die regen is de grond drassig geworden, de organisatie treft haar voorbereidingen dankzij Poelman v.o.f..
dinsdag1


woensdag 14 september: De oversteek van de parkeerplaatsen naar het startterrein wordt in orde gemaakt. Daarnaast zijn voorzieningen getroffen waarmee, zoveel als mogelijk, voorkomen wordt dat auto's vast komen te zitten. Wat droog weer de komende dagen zal ook helpen....
woensdag5

woensdag 14 september: De tent is staat inmiddels ook klaar, vrijwilligers staan gereed om hem in te richten en ook de cateraar zal nog het nodige werk moeten verrichten.
woensdag3

donderdag 15september: Houd dit bord zaterdag in de gaten, iedereen die met de fiets of met de auto naar Lutjegast komt, kan vanaf het parkeerterrein onder dit bord doorlopen naar het startterrein. Gezien de gesteldheid van het terrein hebben wij de voorkeur voor een fiets, dus als het enigszins mogelijk is, kom op de fiets naar Lutjegast!
donderdag1

donderdag 15 september: Waar is ons Tasmannetje gebleven? Zeker aan het trainen ............
donderdag5

De vlag kan uit, het is zaterdag 17 september, we gaan van start!
vrijdag16e-1

Struners kieken!

Wie niet zelf meewandelt, is natuurlijk van harte welkom bij alle activiteiten. Speciaal voor automobilisten zijn diverse speciale ‘struners kieken parkeerplaatsen’ aangelegd, die met borden zullen worden aangegeven. Deze zijn te vinden in :

Lutjegast : weilanden aan de Stationsweg, alleen bereikbaar via Eibersburen
Niekerk/Oldekerk : aan de Ykesloot in nieuwbouwplan Kroonsfeld
Grootegast : achter het gemeentehuis
Doezum : St. Vituskerk, bij S. de Boer (Provinciale weg 60)
Doezum : Bombay, bij H. Beute ( alleen inrijden vanaf Lutjegasterweg/Wieren)

Op diverse plaatsen in de gemeente Grootegast, maar ook in Stroobos en Visvliet, zijn er oversteekplaatsen voor de wandelaars. Deze worden van tevoren met borden aangekondigd, verkeersregelaars assisteren bij de oversteek. Ook zijn er diverse wegafsluitingen, deze worden bewaakt door verkeersregelaars.

Fietsers kunnen ook de diverse pleisterplaatsen bezoeken en ook zij kunnen hun fiets kwijt op de parkeerplaatsen. Ook zullen enkele fietspaden worden afgesloten. De fietsers wordt dan ook verzocht de wandelroute te mijden en via een omweg de diverse pleisterplaatsen te bezoeken.

Het parkeerterrein bij het sportpark in Grootegast/Doezum is gesloten. Vertrekkende voetballers kunnen zich melden bij de parkeerplaats van OBS de Molenberg aan de Bovenweg.

Activiteiten onderweg

Op diverse plaatsen in de gemeente Grootegast zijn zogenaamde ‘pleisterplaatsen’ ingericht. Hier kunnen de wandelaars even uitrusten en worden zij vermaakt met kunst, cultuur en muziek, alles aansluitend bij het centrale thema ‘Abel Tasman struunt door de tijd’. De pleisterplaatsen zijn als volgt verdeeld:

Lutjegast : mini-theatervoorstelling op sportterrein naast Hervormde Kerk, Abel Tasmanweg, iedere 10 minuten start een groep van ca. 250 wandelaars
Start tussen 7.45 en 10.30 uur, 1e zegel halen

Visvliet : muziek en zegel halen rondom Hervormde Kerk
Geopend van 9.00 tot 10.30 uur, alleen voor 40-kilometerlopers

Niekerk : muziek en theater rondom en in Hervormde Kerk en aan de Biezenjager, thema is Rudolph de Mepsche, zegelpost
Geopend van 9.15 tot 13.00 uur

Sebaldeburen : muziek en theater bij de Kuzemerbalk, zegelpost
Geopend van 10.00 tot 14.00 uur

Grootegast : middeleeuwse markt op het Marktplein, diverse voorstellingen
Geopend van 10.45 tot 16.00 uur

Doezum : zwembad de Woldzoom, prikkel hier uw zintuigen, oude voertuigen, wandelaars mogen zwemmen en eventueel per voertuig naar St Vituskerk
Geopend van 10.30 tot 16.00 uur

Doezum : St. Vituskerk, foto-expositie, orgelspel
Geopend van 11.00 tot 16.00 uur

Doezum : Bombay, rondom watermolen, verrassend theater op en rond het water
Geopend van 12.00 tot 16.30 uur

Lutjegast : terrein rondom de Baak, terug naar lang vervlogen tijden
Geopend van 12.30 tot 17.00 uur

Lutjegast : finishterrein op sportterrein naast Hervormde Kerk, wandelaars komen vanaf de Abel Tasmanweg, continue voorstelling van theater, dans en muziek, zowel langs de route als op terrein.
Geopend van 13.00 tot 19.00 uur

De wandelaars lopen natuurlijk in een verschillend tempo, ook rusten ze niet allemaal even lang. De drukte op de diverse pleisterplaatsen zal daar van afhangen, het zal eerst rustig zijn voor de grote drukte aanbreekt en ook wordt het weer rustig afgesloten.

Fotowedstrijd

De jury is er uit! De volgende personen zijn in de prijzen gevallen bij de fotowedstrijd van de Abel Tasman Struuntocht, welke als thema 'TIJD' had.
Eerste prijs : Siska Alkema, Leeuwarden
Tweede prijs : Hilda de Vries, Niekerk
Derde prijs : Baukje Notebomer, Lutjegast
De prijswinnaar hebben inmiddels telefonisch of via e-mail bericht gehad. Daarnaast zijn er nog 7 foto's geselecteerd voor de expositie op 17 september in de Sint Vituskerk in Doezum, deze inzenders zijn hierover per e-mail geinformeerd.
Wij feliciteren de prijswinnaars van harte! De kwaliteit van de inzendingen was goed, het was dan ook geen gemakkelijke klus voor de jury.
Meer informatie over de juryleden en de wijze van jureren is te vinden in de nieuwsbrief van augustus (ook te raadplegen via deze website).

Meer artikelen...

Pagina 1 van 3

Start
Vorige
1

Algemene informatie

De Abel Tasman Struuntocht wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Lutjegast. Zie voor meer informatie de pagina 'bestuur'.

notebomersbouwgroep-footer             logo-wierda-module               logo-poelman-module