Twitter Image

17 september 2011 een verslag

 17 september 2011

Deze datum gaat de geschiedenis in als de dag waarop de derde Abel Tasman Struuntocht werd gehouden. Een wandeltocht met start en finish in Lutjegast, met onderweg de dorpen Visvliet, Niekerk, Sebaldeburen, Grootegast en Doezum. We struunden door de tijd en om bij de beeldspraak te blijven : het was een mooie tijd!

Het theater begon ’s ochtends meteen al in Lutjegast, Tukkers Connexxion trad op met hun voorstelling ‘Last minute’. Speciaal voor de Abel Tasman Struuntocht hadden ze hun programma ingekort tot 10 minuten, zodat iedere vertrekkende groep een eigen voorstelling te zien kreeg. Dat deden ze in totaal 16 keer, een prima prestatie.

De 40 kilometerlopers gingen eerst naar Visvliet en daar pakte men flink uit. Hoewel de groep wandelaars in aantal een stuk kleiner was dan wat de andere dorpen te zien kregen, trok men in Visvliet zich daar niks van aan en pakte flink uit. Iedereen weet nu wie Eise Eisinga was en wat de binding was met Visvliet.

In Niekerk kwam men de beruchte Mepske van ’t Foan tegen, geen geschiedenis om trots op te zijn, maar het is wel gebeurd en je moet daar niet voor weglopen. Dat deden ze ook niet, met passie werd dit voor het voetlicht van de wandelaars gebracht.

In Sebaldeburen ging men terug naar grootmoeders tijd, voor veel wandelaars gaf dat een nostalgisch gevoel. Terug naar de veilige tijd van oma, opoe of beppe. De inwoners zetten hun beste beentje voor en dit werd zeer gewaardeerd door de wandelaars.

En in Grootegast gingen de wandelaars terug naar de Middeleeuwen. Het zag er spectaculair uit met prachtige kostuums. Er was veel tijd in de voorbereiding gestoken en dat was goed te zien.

Bij het zwembad de Woldzoom kon men genieten van een traditionele engelse High tea. De geuren kwamen je tegemoet en iedereen genoot van dit heerlijke drankje en wat er verder werd geserveerd. De wandelaars konden kiezen : verder lopen of een stukje rijden met een GADO-bus, de struun expres of in een traditionele dubbeldekker. Bobbies wezen je de weg.

In de Sint Vituskerk klonk een koor en orgelspel. Ook kon men genieten van een tiental foto’s, gemaakt door deelnemers aan de fotowedstrijd.

Bij de molen in de Bombay werd men verwelkomd door Hippocampus, wie goed keek herkende hier dezelfde mensen als ’s ochtends bij de start. En wie het niet zag, ze waren ook wel erg goed vermomd! Naast het water lagen diverse attributen, passend bij de zee.

In Lutjegast bij de Baak ging men terug naar de oertijd, dinosaurus eieren en pootafdrukken accentueerden het geheel. De holbewoners kwamen dreigend op iedereen af, maar gelukkig kon iedereen zijn of haar weg vervolgen naar de finish. Daar was muziek, theater en dans in vele soorten en klanken. Een genot om naar te kijken en te luisteren, dat deden dan ook velen, want het was nog lang erg druk en erg gezellig.

Eigenlijk gebeurde er te veel om op te noemen, want op diverse plaatsen was er muziek of toneelspel en dit overzicht is dan ook niet compleet. Ook was er vermaak, waar wij als organisatie geen enkel aandeel in hadden. Want als je heel veel wandelaars ziet bukken om een euro van de grond te rapen, terwijl je deze goed hebt vastgeplakt, volgt menige lachbui. Gelukkig zag iedereen er de humor wel van in.

Iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan deze 3e Abel Tasman Struuntocht willen wij hartelijk bedanken!

Wij zien u graag terug in 2015!

Stichting Promotie Lutjegast

Algemene informatie

De Abel Tasman Struuntocht wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Lutjegast. Zie voor meer informatie de pagina 'bestuur'.

notebomersbouwgroep-footer             logo-wierda-module               logo-poelman-module