Welkom struners!

Welkom op de website van de Abel Tasman Struuntocht!

De Abel Tasman Struuntocht is een wandeltocht van ongeveer 25 kilometer door het coulisselandschap van het Groninger Westerkwartier, georganiseerd vanuit Lutjegast. 

De tocht wordt in 2015 voor de vierde keer georganiseerd en heeft inmiddels de nodige bekendheid verworven doordat er veel aandacht is voor verrassende kunst en cultuur onderweg! 

De wandeltocht wordt gehouden op zaterdag 12 september 2015. U vindt hier meer informatie en u kunt zich voor de struuntocht als deelnemer inschrijven. Vanaf begin februari is het ook mogelijk om u als vrijwilliger in te schrijven. 

Struun rustig even rond en we zien u graag samen met ons in het diepe springen op 12 september 2015 in Lutjegast!

Organisatie Abel Tasman Struuntocht

 

Laatste nieuws:

Promofilm Abel Tasman Struuntocht22-01-2015 @ 20:01

Om alvast een sfeerimpressie te krijgen van de Abel Tasman Struuntocht kan er via deze link een promotiefilmpje worden bekeken. Door het kijken naar deze prachtige beelden komen de wandelkriebels vast alweer naar boven!

lees verder...

De vierde Abel Tasman Struuntocht is uitverkocht! 09-01-2015 @ 15:01

Na iets meer dan een week is de inschrijving voor de vierde Abel Tasman Struuntocht stopgezet. Er kunnen in 2015 maximaal 4.500 mensen deelnemen aan de tocht en dit aantal is nu bereikt. Direct nadat nummer 4.500 zicht meldde, is de inschrijfmodule van de website gehaald en is inschrijven niet meer mogelijk! Burgemeester Kor Dijkstra heeft dit vanavond bekend gemaakt in zijn nieuwjaar speech. Het aantal van 4.500 is gekozen omdat de organisatie logistiek niet meer aan kan, want de aanvoerwegen naar het parkeerterrein en het startterrein zijn niet op meer deelnemers berekend. Ook onderweg kunnen er niet meer mensen bij, de organisatie wil voorkomen dat er bij paden en plekken waar overgestoken moet worden opstoppingen ontstaan.

Het is heel bijzonder in de geschiedenis van de Abel Tasman Struuntocht dat de inschrijving zo snel moet worden gestopt. In 2011 werd de inschrijving na iets meer dan een maand gestopt en in 2007 drie weken voordat de tocht werd gehouden. Nu duurt het nog acht maanden voordat op 12 september 2015 de vierde editie van de struuntocht plaatsvindt. De inschrijvers komen werkelijk uit het hele land, al is het merendeel afkomstig uit de noordelijke 3 provincies. Opvallend is ook het hoge aantal groepen met een groot aantal deelnemers. Er lopen erg veel groepen mee, soms tot wel 30 personen. De deelnemers komen ook uit alle hoeken van het land. De meeste wandelaars komen uit de drie noordelijke provincies, maar  er zijn ook wandelaars bij uit Almere, Amersfoort, Marknesse en Utrecht.   

Voor penningmeester Kees de Wit zit deze klus er nu eerst op. Hij had het er maar druk mee, zijn computer stond nauwelijks stil. Meteen na de lancering van de vernieuwde website op 27 december stroomden de inschrijvingen binnen. Met de nieuwe website was het voor de deelnemers mogelijk om met iDEAL te betalen. Dit scheelt veel tijd voor Kees. Voor de organisatie is het heel prettig dat alle deelnemers binnen zijn. Zij weten nu precies hoeveel geld er binnenkomt en wat ze kunnen uitgeven. Ook Bert van der Vaart (cultuur) is blij, want hij kan nu samen met de cultuurgroep diverse artiesten en acts vastleggen.

“De Abel Tasman Struuntocht heeft zich in het verleden drie keer bewezen door het uitgebreide programma, dit verklaard waarschijnlijk ook het succes van deze snelle aanmeldingsprocedure.” denkt voorzitter Piet Miedema. “Ik vind het geweldig dat er zoveel enthousiasme is! Het motiveert ons nog meer om voor al deze wandelaars een geweldige dag te organiseren.” lees verder...

Bijna 4.500 wandelaars ingeschreven! 04-01-2015 @ 22:01

Het is nu precies een week geleden dat de inschrijving voor de vierde Abel Tasman Struuntocht gestart is! De teller staat nu bijna op 4.500 en tikt nog steeds door. Vanaf het allereerste moment dat de website de lucht was ingegaan, kwamen de eerste inschrijvingen al binnen. Het leek wel alsof men er op zat te wachten! Daarna is het niet meer rustig geweest en kwamen de inschrijvingen vlot binnen. Geweldig dat er zoveel enthousiasme is! Het motiveert ons nog meer om voor jullie een geweldige dag te organiseren. Wat opvalt is dat veel groepen en families zich opgeven, zo worden er soms groepen tot wel 20 tot 50 personen in één keer aangemeld’. De verwachte stormloop is dus uitgekomen en de organisatie is hier zeer tevreden mee. Tot het moment dat de 4.500e deelnemer zich meldt, is de inschrijving geopend. De organisatie hoopt dat de inschrijving van 4.500 deelnemers snel wordt bereikt, want dit biedt ook ruimte voor een mooi cultureel en kunstzinnig programma, want al het geld wat binnen komt zal ook aan de tocht worden besteed. Zodra het maximale aantal deelnemers is binnengehaald staat ook het budget vast. Het is prettig om dat zo vroeg mogelijk te weten, zodat verrassende acts vroeg vastgelegd kunnen worden. Ervaringen van de eerste twee keer leren dat de meest gewilde acts al in een vroeg stadium worden gecontracteerd en dan ben je soms gewoon te laat. Dat wil men nu graag voorkomen, zodat de eerste contracten op korte termijn zullen worden getekend. Het belooft weer een spektakel te worden op 12 september 2015! Wil je nog meedoen? Wees er dan snel bij en bestel je kaartjes via deze website. 


lees verder...

Contact Abel Tasman Struuntocht

Stichting Promotie Lutjegast

Fransvisscherstraat 4
9866 AX Lutjegast
facebook
twitter