Twitter Image

Thema

 Thema : Abel Tasman struunt door de tijd

Dit thema hebben wij gekozen omdat het een mooi vervolg is op de vorige edities van de Abel Tasman Struuntocht, volgden wij eerst de reis van Abel Tasman, later gingen we de hele wereld rond. En in 2011 reizen we door de tijd. Door in de tijdmachine te stappen kun je alle kanten op: naar het heden, het verleden, maar ook de toekomst! Dit thema geeft ons de mogelijkheid de creatieve geest de vrije hand te geven door naar het verleden, het heden en de toekomst te kijken. Waar komen wij vandaan en waar gaan we heen? Niemand die de toekomst exact kan voorspellen, maar met de nodige fantasie kunnen we er naar kijken. Onderweg zult u dan ook veel kunst en cultuur tegenkomen, die allemaal een relatie hebben met dit thema. Natuurlijk verklappen we niet alles, u moet het meemaken en ervaren. Kortom: laat u verrassen!

En tijd is ook een mooi thema om over te filosoferen. Wie oud wordt, ervaart een dag als een fractie van het leven. Voor een eendagsvlieg is het het leven. En hoe lang duurt iets? Als je er erg naar verlangt, duurt het vaak lang. Zie je ergens tegenop, dan is het soms zomaar zover en wilde je dat het veel langer zou duren. Kinderen kunnen soms niet wachten tot ze naar de basisschool mogen of achter het stuur van een auto mogen kruipen. Ouderen ervaren de tijd vaak als iets dat heel snel gaat: is het alweer 8 jaar geleden dat de eerste struuntocht werd gehouden? Ja, dat is zo en zo filosoferen we heel wat af over de tijd.

Soms willen we weten waar we uitkomen. Als we naar de tijd kijken, kunnen we precies vaststellen hoe lang het duurt voor we op een van tevoren vastgesteld punt zullen aankomen. Op deze pagina ziet u dan ook de klok, die aftelt tot het begin van de Abel Tasman Struuntocht op 17 september 2011. Sommigen kunnen haast niet wachten, voor anderen duurt het te lang. Hoe dan ook, we moeten allemaal wachten tot het 17 september is. En wat er vanaf de start gaat gebeuren, dat maakt u mee als u zich via deze site aanmeldt als deelnemer.

Algemene informatie

De Abel Tasman Struuntocht wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Lutjegast. Zie voor meer informatie de pagina 'bestuur'.

notebomersbouwgroep-footer             logo-wierda-module               logo-poelman-module