Welkom struners!

Welkom op de website van de Abel Tasman Struuntocht!

De Abel Tasman Struuntocht is een wandeltocht van ongeveer 25 kilometer door het coulisselandschap van het Groninger Westerkwartier, georganiseerd vanuit Lutjegast. 

De tocht wordt in 2015 voor de vierde keer georganiseerd en heeft inmiddels de nodige bekendheid verworven doordat er veel aandacht is voor verrassende kunst en cultuur onderweg! 

De wandeltocht wordt gehouden op zaterdag 12 september 2015. U vindt hier meer informatie en u kunt zich voor de struuntocht als deelnemer inschrijven. Vanaf begin februari is het ook mogelijk om u als vrijwilliger in te schrijven. 

Struun rustig even rond en we zien u graag samen met ons in het diepe springen op 12 september 2015 in Lutjegast!

Organisatie Abel Tasman Struuntocht

 

Laatste nieuws:

Winactie: Raad & win een vrijkaart!26-12-2014 @ 22:12

Vanaf vandaag start de inschrijving van de vierde Abel Tasman Struuntocht via deze vernieuwde website! Wie raadt hoeveel mensen zich op 1 januari 2015 om 00.00 uur hebben ingeschreven, wint een vrijkaart voor de struuntocht! Reageren kan op onze Facebookpagina onder het berichtje. Veel succes! 


lees verder...

Abel Tasman Struuntocht bestuur heeft afscheid genomen van twee bestuursleden27-12-2014 @ 00:12

Tijdens een feestje zaterdagmiddag 4 oktober in het Kompas in Lutjegast, hebben Hennie Oldenburger en Greetje Gemmink afscheid genomen als bestuurslid van Stichting Promotie Lutjegast, het bestuur van de Abel Tasman Struuntocht. Het afscheid van Hennie Oldenburger was helemaal speciaal, omdat zij bestuurslid was van het eerste uur. Samen met Piet Miedema (voorzitter) is ze in 2003 begonnen met de Abel Tasman Struuntocht. Hennie is elf jaar lang penningmeester geweest. Ook Greetje Gemmink was al jaren actief in het bestuur, ze nam vele taken waaronder cultuur voor haar rekening. Uit handen van voorzitter Piet Miedema ontvingen de twee trouwe bestuursleden een oorkonde, attentie en een bos bloemen. Beide dames hebben veel inzet getoond de afgelopen jaren. Het is dan ook niet gemakkelijk om ze te vervangen. Toch presenteerde het bestuur dit jaar vier nieuwe bestuursleden, die alweer enkele maanden meedraaien om alle activiteiten voor de nieuwe stuuntocht op te pakken. Deze vierde Abel Tasman Struuntocht vindt plaats op 12 september 2015. De inschrijving voor de tocht start eind december. De eerste voorbereidingen zijn daarom al weer een tijdje aan de gang!


lees verder...

De datum is geprikt!27-12-2014 @ 00:12

Dat de tijd snel kan gaan, bewijst het aantreden van alweer de vierde editie van de Abel Tasman Struuntocht. Alweer vier jaar geleden vertrokken 4000 wandelaars vanuit Lutjegast om na omzwervingen door onder andere Niekerk, Grootegast en Doezum uiteindelijk weer op het thuishonk van Abel Tasman te belanden. Volgend jaar 2015 zal er weer een editie van de Struuntocht worden georganiseerd en wel op zaterdag 12 september. Een datum voor wandelliefhebbers om nu alvast rood te omcirkelen. Evenals eind december wanneer de inschrijving van start zal gaan. Want iets missen van dit festijn zou zonde zijn. Het bestuur is alweer drukdoende en liet afgelopen zaterdag tijdens de Tocht om de Noord voor het eerst weer van zich horen. Lees ook verderop in deze krant het interview met voorzitter Piet Miedema die zich opmaakt voor zijn allerlaatste Struuntocht als voorzitter.

Zoals gezegd, het wordt de allerlaatste Struuntocht voor Piet Miedema als voorzitter van het bestuur. “Ik wil het heel graag nog één keer goed doen”, vertelt hij. “Maar dan stop ik ermee, ja. Of dat lastig is? Ja”, antwoordt Piet weloverwogen om te vervolgen, “maar mij grote wens is de Struuntocht een keer te lopen en me te laten verrassen door alles wat je onderweg ziet en beleeft. Bovendien: de Struuntocht hangt niet alleen van de voorzitter af. Ik denk dat ik nu een aantal mensen om me heen heb verzameld aan wie het stokje over kan dragen. We hebben een aantal nieuwe bestuursleden gekregen met wie we nieuw bloed en frisse ideeën hebben binnen gehaald.”

Naast Piet, zijn ook ‘oudgedienden’ Lolke van der Veen en Hein Wijbenga weer van de partij, maar de rest van het bestuur is vernieuwd. Oud-voorzitter van Dorpsbelangen Lutjegast Bert van der Vaart, Paulien Jongsma door Piet getypeerd als jong en ambitieus, Annelies Helmholt gaat zich bezig houden met het secretariaat en Kees de Wit, financiën en inschrijving, zijn toegetreden tot het Struuntochtbestuur. Opvallend, of misschien juist wel niet: allen zijn afkomstig uit Lutjegast. Het aftreden van maar liefst vier bestuursleden zette Piet ook aan het denken. “Ik heb best wel even getwijfeld of we wel door moesten gaan en opnieuw een Struuntocht op moeten zetten. Is het dan werkelijk te zwaar?” Eén van de dames, vertelde Piet, bekende dat het zweet haar uitbrak als ze de mailtjes over de Struuntocht weer voorbij zag komen. Een wandelevenement van dit formaat opzetten, is nou eenmaal geen kinnesinne.

Maar de Struuntocht komt terug en hoe! “Het belooft weer spectaculair te worden. We hebben hele grootse plannen”, vertelt Piet. “Dit keer houden we het bij één afstand en komt de veertig kilometer te vervallen. Een nieuw licht schijnt over veel zaken.” Een start op een andere plek bijvoorbeeld, wordt al voorzichtig besproken. Afgelopen zaterdag waren de Struners weer aanwezig in Lutjegast om kenbaar te maken dat zaterdag 12 september 2015 dé dag van de vierde editie van de Abel Tasman Struuntocht zal worden. “Mensen moeten toch weten dat ze in het Struundorp zijn.” Eind december zal de inschrijving starten. Verwacht wordt dat de beschikbare 4500 plaatsen snel weg zijn.

Dit artikel (inclusief foto) is geschreven door De Streekkrant.

lees verder...

Contact Abel Tasman Struuntocht

Stichting Promotie Lutjegast

Fransvisscherstraat 4
9866 AX Lutjegast
facebook
twitter